знаете ли, че ...

Частни съдебни изпълнители в Петрич се конкурират за длъжници, като си живеят комфортно с 10% от продаденото имущество на хората

ЦЕНТЪР ЗА ЧОВЕШКИ ПРАВА
(Правозащитна организация)
15.08.2013г.

Двамата ЧСИ-ли Шукри Дервиш и Татяна Спасова се конкурират за длъжници в Петричко. Информационните табла на съда в Петрич са заляти с публични обявления за продан на недвижимото имущество на фалирали фирми и петричани.

Дейните магистрати продават на безценица имотите, отчитайки по-този начин ръст в продажбите на длъжниците. Практиката е на ден да се изваждат по няколко обявления.

Стряскащата статистика обаче е редовно явление за ЧСИ, които си докарват 10% от продаденото имущество. На гърба на задлъжнелите финансово петричани, те си осигуряват конфортен живот, без да се съобразяват с нуждите на фалиралите от дом и покрив над главите им.

Така само от вчера за продан е обявено имуществото на ЕТ ”Димитър Джаджев-Джаджеви”, представлявано от съпрузите Снежана и Димитър. Взискател е банка „Алфабанк-клон България” АД. Делото по продажбата е по изпълнителен лист, въз основа на който се стартира процедурата по публичната продан. Той е издаден на 02.04.2012 г. по описа на РС-Петрич. Петричката фамилия е задлъжняла към банката, която разпродава на парче оборудването на дърводелски цех. Така на тезгяха за продан е поставено –банцинг за 371.25 лв., кантираща машина за 1552 лв., скрин за масивно дърво на цена от 74 лв. и др.

ЧСИ Шукри Дервиш е подхванал имуществото и на длъжниците –семейство Анна Стоянова и Димитър Стоянов. Двамата съпрузи се разделят със самостоятелен обект на първи етаж. Жилището са продава за удовлетворяване на взискателя –банка „Райфайзенбанк”. Цената, от която стартира наддаването е от 28.000 лв. Върху имота има наложена договорна ипотека от 31.03.2005 г. за сумата от 32 000 лв. и възбрана от ЧСИ от 22.10.2009 г.

Колежката му Татяна Спасова пък е „захапала” имуществото на пласмасов цех в Петрич. Според публичното обяление за продан, цената е определена на 189 750 лв. За пазач е назначен Лъчезар Бакалов. Проданта е въз основа на възбрана на имота наложена от ЧСИ от 02.04.2012 г.Третата магистратка също бяга по утвърдената писта  на вземанията на фалирали фирми.Велева играе на едро ,като се е прецелила направо в имуществото на АД ”М-пласт” в Петрич, на ул.”Места„ № 22. Това е дружество, което заради несъстоятелност губи галваничен цех, построен върху два урегулирани парцела по кадастралната карта на Петрич съответно с площи от 1269 кв.м и по-малък УПП от 815  кв.м. Цехът е построен в сглобяема стомановетонна сграда със сутерен. Цената, обявена от ЧСИ Милица Велева, надхвърля всякакви очаквания. Магистратът ще прибере 10 % от продажбата, която стартира при първоначална цена от 325 519 .50 лв.

виж цялата информация
Коментари по темата